субота, 19. март 2011.

Da li to znači da nisam politički korektna?!

Juče, kod mame na ručku, krenu priča o mojoj netolerantnosti na laktozu a, sisala sam 16. meseci i uveliko grickala zubićima. Dakle, ludilo danas mama preuzima štafetnu palicu. Pokaži šta sve umeš za 15. minuta a, neka neko uspe da te zajebe! To je naša omiljena igra, tek da neko nov posle ne može kazati, da ne zna kakvi smo mi. Ali, da se vratim na sisanje i to grickanje mada, se tih detalja ne mogu setiti. Nije bitno, sisala sam dugo i to je to. Ali se zato, drugih grickanja sećam i sad ispada da ništa drugo i ne radim, stalno nešto kao "grickam". Kamo, lepe i puste sreće da je tako! Kad kažem da sam lezbejka od rođenja, neki "pametnjakovići", znaju da se smeju. Evo, dokaz da nije tako, potvrdila i moja majka nastavkom na još opasniju temu. Pušenje, mislim se o čemu sad? Pa svi pušimo, uključujući i nju iako se oporavlja od infarkta ali, ona ne j... atrakcije. Na momenat, je čak uspela da me zbuni na koje to uopšte pušenje misli? Daj da pitam mislim se nešto i, dok sam je pitala jedni su se krsili a, drugi padali preko tanjira. Kakvo pitanje, takav odgovor, kratko i jasno: "Dakle stvarno sam rodila skota", strašno! Mama, još imaš 6. minuta, posle toga nastupa neko drugi. Zato kod nas ručak traje 4-6 sati. Ali, mi smo hedonisti i volimo sve polako uz pićence. Gosti, sede i uživaju a, mi se u punom sjaju ludosti predstavljamo likom i delom. Naravno, svih 6. minuta je potrošila na temu moj sledeći koraki eto, samo tako ona i ja u vezi. Gledam je u belo, i molim boga da ne stigne do dece, mislim unučića, to mora tako u paketu kod nas. Šta ti je život, jedni imaju problem što su u vezi a, ja problem što nisam u vezi. Daj bar, da znam koga tražim, kako izgleda i na koju stranu da krenem?! Lepo da poludiš, kao da je to idem da skoknem do prodavnice, izaberem i kupim (normalno, šta ima ona tu da se pita), platim, ubacim u stan i odmah bacim na nju, jer sad dolaze na red deca! Šta komplikujem, sve je jednostavno, uh... Kad krenu po pokojnom tati i opet meni, smotani, isti, hm... Mislim se oduzeću joj reč, imam pravo moj život je u pitanju. Kad, ubode i jednim osvrtom, na tatinu i moju sličnost, reče: "Ali nikad nisu ravnodušni"... Tačno, konačno prava rečenica, kratka i jasna. Lako je imati dobru vezu ili brak, kad si dobila dobar materijal, kvalitetan, mesiš i praviš peciva raznih oblika. Onda ispečeš i taman da fino hrska pod zubima. Hajde, već jednom nek i ona dođe, nek mesi ili brusi, razvlači i steže, kuva i peče do mile volje.

Preskočiše mene što je bilo pametno, da se sredim jer, na tren osetih najverovatnije ovo nije završen post. Ali, tek onda se setih ljudske bede KLINIKA, lepo nisam bila pametna. Zanemela sam zbog ljudske drskosti i bezobzirnosti, laži, prevare, otimačine najverovatnije novca od roditelja. A, mi još žešće i sigurno za iste pare vaše dete uništavamo! Sigurno i uspešno, samo ne znam kako homoseksualnu osobu "preobratiti" u heteroseksualnu! Ja ću ovako, lepo da se napijem mleka, jogurta, najedem sira, kiselog mleka, pa nek me svašta snađe. Ali, prvo ću doći kod vas da se ispovraćam po vama i vašim diplomama. Hajde, mene "preobratite", od lezbejke u strejt. Dobićete Nobelovu nagradu za medicinu. Sramota, zašto kad ste "stručnjaci" niste otvorili KLINIKU za odvikavanje od bolesti zavisnosti? Ostavite se ćorava posla i da polupismene, neobrazovane, tvrdoglave i patrijarhalne, roditelje i njihovu decu uništavate. U kom veku vi stručnjaci, što brukate svoje profesije i po istim pljujete, živite? Šta vi mislite da neko vaše dete maltretira i posmatra, da neko možda siluje? Šta vi umišljate da ste BOGOVI ili se igrate BOGOVA. Masa će nasesti i još više nastradati a, roditelji pusti će plaćati prevarante psihologe i endokrinologe, da im decu uništavaju. Nije mi jasno šta vi uopšte hoćete od nas LGBT osoba? Da preobratite moje zadovoljstvo, ljubav, želju, strast, osećam se dobro i neću da budem heteroseksualna osoba, eto neću! Hoću da budem lezbejka, jer jesam lezbejka, hoćete da me na nešto primorate ili naterate?! Mojim životom niko ne može da se igra, ali od takvih kao što ste vi počinjem da sumnjam u sve i svašta. Šta radi ljudska beda i na šta je sve spremna?! Nisam po struci psiholog a, ni endokrinolog, ali ovde ne treba mnogo začeprkati, odmah se vidi cela pozadina NOVAC i još žešće pravljenje problema onima koji su najmanje krivi. Stidite se ljudske bede ako, znate šta je stid?!

Da li sad ovo znači da sam prema ovim "stručnjacima", bila politički nekorektna, možeš misliti?! Reagovala sam ispravno, ne mogu da jedno pišem a, drugo da radim i govorim, to znači da sam podvojena ličnost. Zanimljivo... Uvek ću reći i napisati ono što mislim i stvarno mislim da sam bila preblaga. Mogu samo da se nadam, da će ovaj post biti objavljen. Valjda nisam toliko agresivna bila da se i drugi iz istog razloga mogu po meni ispovraćati?! Uvek sam na strani onih koji su ugroženi, nije me strah da se cimam i za naizgled nemoguće i nerešive stvari i probleme. Ne mogu gledati a, praviti se da ne vidim.

Drage moje, sutra će biti bolje, moji prijatelji ponovo puštaju jednu pesmu, za koju sam sigurna da je sve znate.

Svima vama poklanjam refren i zapevajte žestoko.

SAMO TEBE ŽELIM
SAMO TEBE ZNAM
RECI SVE ŠTO ŽELIŠ
SVE ĆU DA TI DAM

Piše: Tatjana Verle

петак, 18. март 2011.

Kako poljubac napravi od mene plišanog medu

Vrlo je teško imati i voditi, medicinskim jezikom ZDRAV ŽIVOT, ako radite posao koji u sebe "uvlači" svaki vid kreativnosti, od taktilnog do mašte ili obrnuto, zar je važno? Pokušati uskladiti još sa drugim nama bliskim osobama, znači sigurno poremećaj sna. Tako to kod mene biva, jer moj posao nema radno vreme od-do, kod mene je radno vreme inspiracija i ona "kroji", mnogo više u životu, nego što možete da zamislite drage moje. Naravno, postoji jedan izuzetak, kada sam u vezi e, onda dodatno neko vreme izdvojim samo za nju. Makar znala da će to umanjiti moj konto ili neki drugi vid satisfakcije. Tada, glavu okupiraju neke slatke divne stvari i zaljubljeno levitiranje nad njom. To nema cenu, ali i, da ima zar bih znala da izvagam, svašta... Ako se tome doda, da sam baš svaku volela i bila zaljubljena u isto vreme... A, ljubav je slepa (tako kažu drugi), nosim naočari prema tome, vidim hvala bogu više nego super!

Uh, ljubi Maja, samo puca (nikad nije bila takva), ne, ne to je moja divna prijateljica iz Beograda. Mislim, nisam baš toliki skot, još uvek znam da razlikujem prijateljstvo od ljubavne veze. Ali, pošto sam od krvi i mesa, svaka vrsta nežnosti od mene pravi plišanog medu. Nikad nisam ni držala zmiju u nedrima mada, neko u prolazu reče da mi baš to često nedostaje?! Kako-god, drage moje, lično nisam za varijantu da budem ni loš "momak", ali ni loša "devojka". Šta god bila u to momentu, kad se to pitanje i postavlja, ali i stvara definitivno pogrešnu sliku o meni. Mada, meni puca prsluk za ovakva i slična mišljenja. Mislim, da sam dovoljno oštra kad je to potrebno. Rekoh, nežnost... Da, reagujem uvek, reagujem i tako se na svaku nežnost simpatično opustim a, sve kao nije bitno i nije važno.

Peto jutro se budim naspavana i odmorna a, poljubi tako Maja, da odmah zaspim i to oko 22 časa uveče. Lukavo, a, onda svi ostali iz društva "opali", po ovome ili onome, spava dobro je. Eto, zašto ona mene ljubi?! Ljubi tako u pegavi nos, iza levog i desnog uha, u čelo (da kucnem u drvo, hvala na pitanju, super sam), u plišane obraze... Zaspim posle njenog poljupca kao top, mislim se nešto, dobro je, šta da tako zaspim a, tek počele, "uletele" u ljubavnu vezu? Hm, mislim da me svi okeani ovog sveta ne bi oprali a, da pravu reč i objašnjenje ne bih ni našla za iskreno izvinjenje. Ne pali tu, bila sam umorna ili samo sam se raznežila i privila uz tebe, ne pali tu ništa! Zaspala sam i ko mi je kriv, sledeći put pamet u glavu ili razgovor ćemo završiti u potpuno drugom pravcu!!! Hajde sad, imaj petlju i ponovi, nisam luda, samo jednom može da mi se desi "ovakav" kiks. Ta dajte, drage moje znate na šta mislim, glupo je "gubiti" glavu zbog umora i nežnosti, glava se "gubi" iz sasvim drugih razloga.

Nisu devojke mačiji kašalj, pa sad malo ovako, pa malo onako! To, što volim njih baš sve a, mogu samo da budem sa jednom, to je više moj problem, zar ne?! To, što mi se u vidokrug ubaci njih deset, znači DIŽI TANJA RUKE I POSTANI META. Em, lakše a, luđe i zabavnije i mislim konačno, neko i od mene da napravi "poštenu" ženu. Koja glupost, kao baš ta dužina i dižina kose ili boje, mislim!!! Pa, onda ta boja očiju, stvar ukusa više, zar ne?! Meni starom dobrom vuku, više prija magična iskra iz nečijih očiju, ili kako se smeje, priča i onda ta boja glasa, uh, kako hoda... Ne, ne, ne mora da ima izražene atribute, prva ja nemam. Tipične sam androgene građe i, sad kao ona bi trebalo da je ovakva ili onakva. Hm, samo je potrebno da budemo slične i da imamo dobru komunikaciju i samo nama poznate vibracije. Nije potrebno da jedna drugu "fasciniramo", toga se ježim. Kao što se ježim na svaku izveštačenost i plastiku. Budi prirodna, spontana, svoja, pomalo otkačena, "pristojno vreme" stidljiva i da, da voli da igra, da reaguje telom na svaki ritam. I, nije mi bitno da li luduje sama ili ne mada, najbolja varijanta je ludujemo zajedno ali, ne biva to baš uvek tako... Možda, poželimo samo da sedimo i pričamo, pijuckamo pićence i osvajamo svojom duhovitošću... Bezgraničnim naprasnim smehom ili običnim, iskrenim i stidljivim razvlačenjem usana u osmeh, ma sve može...

To sve, važi i za poljubac. Poljubac je za mene, vrlo ozbiljna i veoma intimna rabota. Mada, nije najintimnija, postoje druga vrlo intimnija mesta na telu. Kad malo bolje razmislim o rečenici: "Poljubac je najintimniji...", mislim.. Liči to meni, na izjavu lukave kurave, da opravda (sasvim normalno), slabo plaćen posao a, pre svega, posao koji uzima dušu koliko i telo. Potpuno razumem, nisam moralista i nikad neću biti, ali zaista mislim, da je od poljupca mnogo intimniji seksualni odnos. Svaki poljubac, nužno ne vodi u krevet, ali seks da imamo a, da prethodno nismo razmenile duge strastvene poljupce, ha, ha to kod mene ne prolazi, ali ne prolazi ni kod nje a, drage moje ni kod vas! Koliko puta sam se ljubila, pa ništa, bar to prvo veče, kod većine nas stvar je slična manje-više. Tehnikalije i hemikalije, su različite kod svake od nas, kako ko voli, ali žene vole slično ako, ne i isto. Meni je bitnije pitanje higijene, od pitanja da li je ili nije poljubac! Na tom pitanju sam odavno diplomirala! Mislim, pušač sam i nije u redu da devojka, ima utisak da ljubi pepeljaru! Valjda je to bitnije, čak i meni strastvenom pušaču. Uostalom, dovoljno je videti koje cigarete pušim i to samo po sebi sasvim dovoljno govori.

Ovakvima kao što sam i sama, vrlo teško pada svaki pokušaj "pokupiti", na svu sreću veoma retko sam u tom fazonu. Meni se dešavaju druge stvari, da posle provedene noći zajedno, devojke jasno stavljaju do znanja da žele da budemo u vezi. Dobro, tu je nešto i bilo, jer nikad nisam ni bila samo zbog pustog seksa, to je uvek kod mene mnogo dublje. Ali, kada vam stavi posle pola sata do znanja, da je mnogo bolje da probamo vezu? Tako sam uletela hrabro u jednu i ostala 5. godina. Jednostavno smo se našle u pravo vreme na pravom mestu.Nikad nisam sigurna da baš život uvek igra po fer-plej pravilima. Naravno, to dozvoljava i sloboda trenutka i izbora, i koliko sam spremna svoju "slobodu", da žrtvujem, odnosno koliko sam ozbiljna, sigurna. Sve to je vrlo jednostavno, sledim srce i važno mi je da znam šta hoću, za nju je dovoljno da zna šta neće. Prema tome, sve je na našoj strani, šanse se ne nude svaki dan. Moje prijateljstvo sa Majom je tako počelo, pre 25. i kusur godina, nikad se nismo pokajale zbog toga. Naprotiv, ubeđene smo da ljubavna veza nikad ne bi uspela, ali smo ostvarile fantastično dobro prijateljstvo. A, obe smo to veče došle da bi neku ribu "pokupile", mislim... "Pokupile", ali prijateljstvo, jer smo posle 15. minuta uklavirile da neverovatno jedna drugu razumemo, ali ništa više, da li to znači da smo nas dve pogrešile? Glupost!!! Koliko samo volim žene, koliko ih razumem, strašno kad bih sa svakom od njih završila u krevetu, ravno ludilu. U životu sve mora da ima ravnotežu, tako i osećanja samo obostrana, uzajamna imaju šansu, kad istovremeno kliknete. Uh, kad počnem da lebdim a, sve oko i iznad nje, i samo i uvek nje.

Normalno, negde tu postoji i ventil za pražnjenje, tako volim da prokomentarišem šta bih joj radila. Ha, uvek uveselim družinu nisu oni svesni koliko greše ali, dobro stoji da sam lajavi krelac! Hipotetički sve je to u redu ali, imam i svedoke da nije baš uvek tako, zaboravljaju svi da je bilo vrlo uspešnih realizacija u ljubavnim vezama i nisu mi bile naivne partnerke! Prema tome, moralo se žestoko raditi a, ne zabušavati. Nikad nisam žene vređala naprotiv, svojim komentarima sam samo potvrđivala koliko ih volim i poštujem. Kad krenu komplimenti a, kod mene su uvek iskreni i trudim se da to kažem vrlo jasno i glasno...

Ha, ha, čitam profil (obećanje je uvek obećanje), dva urađena profila, nisam sigurna koji je luđi ali, je žešći ovaj napisan od strane mojih prijatelja. Iskreno, kad bih pročitala ovakav profil, dobro bih razmislila da li da startujem vlasnicu istog?! Tačan, besprekoran profil, na momente otkačen i duhovit ali, ko će da veruje ovakvom virtuelnom profilu? Mislim, da je žestok i da može pre "uplašiti", mada, su u pravu tako se iskristališe sve i one znaju šta i kako, sami tim sve ostalo je dobro pozitivno iznenađenje. Daj bože, da je tako?! Trenutno ih "samo" još izbor fotografije zbunjuje a, to je potvrda da će se poprilično namučiti. Sve moje fotografije su JA, jer nisam znala da me fotografišu, sem onih za dokumenta gde se udidim da posle i obično pitam a, ko je ova trebina? Koliko je meni poznato, to je istina mada, pitanje je usledilo posle "jedne lepe popijene količine" alkohola?! Sreća u nesreći, kad popijem možeš me gaziti i nikad nisam sklona sranjima i "pucanju filma", tako da sam prihvatila odgovor na postavljeno pitanje bez većih problema: "Sutra ćeš je upoznati?!" Lepo, vreme prolazi i to sutra nikako da dođe. A, na profil i fotografije, možda je i bolje, sve u svemu mislim, da će biti žešće zabave. Normalno, dovoljno sam "luda", da sve prihvatim a, naročito potencijalno zainteresovanu. Ako je potrebno i u klinč, jer sam sigurna da je to prava, prava riba, što ruku na min...., pardon srce, danas je prava retkost. Vrlo neobična situacija ali, zbog toga i postoje prijatelji, zar ne? Pitam se samo koliko je ovaj izazov pametan, virtuelno je uvek virtuelno?!

Piše: Tatjana Verle

Devojke, ja sam ispao femme po testu...

Tačno, tako znači da je test odličan i tačan pomislih. Svi smo tipovali da će biti na kraju femme a, zašto je radio test za lezbe, moj gay prijatelj nisam stigla da pitam?! Nije ni bitno, uveselio nam je i ulepšao veče. Moja sestra je test poslala mejlom iz Kanade i naravno, odmah smo se svi bacili na isti. Mada, se u našem veselom društvu tačno vidi ko kosi a ko vodu nosi. Tačno je tako i bilo, ha... Maja butch, moja malenkost soft butch a onda, dodaj za kobilu (to se odnosi na mene), i andro, i to je to. Sasvim dovoljno da zaintrigiram maštu "zainteresovane", dobar ali po nekad i zbunjujući miks, naročito za one koje sve gledaju crno-belo. Međutim, apsolutno se slažem sa mojim gay prijateljima da je butch prava i nepogrešiva lezba. Posebnu čar te naše babe, stvaraju kad se raskokodaču i kad ih uhvati oduševljenje i činjenica da su konačno i one u pravu. Priznajem u pravu ste, butch jeste dobra i čvrsta ruka, nepokolebljiva i jaka, vredna i "opakog" pogleda, zaštitnik i dobrica, bučna i osetljiva, u žešćem fazonu pokreta i ritma, zna šta i koga hoće, svoja i samo njena, butch ona je apsolutno cool... To su sve rekli drugi, samo sam potvrdila i onda dodala, nije ni čudo da se butch iz tog razloga i može naći u svim kombinacijama kad su veze u pitanju. Čuj, mogu naći, mi smo početna odrednica svake veze i samo da malo uskladimo ravnotežu, tu ravnotežu u nama hu... A, onda ko voli nek izvoli, kod mene ponuđen k'o počašćen!
 
A, sad partnerski odnosi. Dobro, samo se ograđujem moje viđenje, nije naročito popularno jer je pristup dragim Savetama zabranjen. Partnerski odnosi mogu biti tri varijante: dve žene, žena i muškarac, i na kraju dva muškarca. Znači dve osobe grade temelj u zajedničkoj vezi, bez obzira na pol i seksualnu orijentaciju. Veza je uvek veza, ona testira naše karaktere, intuiciju, prag tolerantnosti, duhovnost, fizičku privlačnost, ljubav, strast, komunikaciju, zaljubljenost... Bez obzira na moju intimnost sa drugim ljudima, kada sam u vezi, moguće probleme apsolutno rešavam samo sa ženom i to kroz razgovor. Može i kroz seks?! Ali, iz ličnog iskustva znam da seks može da napravi i "problem", tako posle seksa žena još žešće steže. Što kad malo bolje razmislim i nije loše, ako me nešto iritira to je biti mlak u odnosima. Zna taj seks gadno da zakuva ponekad, možda bi bilo tačnije da prekuva. 
 
Po meni, to bi bilo isto, kao kad bih pri upoznavanju sa nekom osobom čula: "Da, to je moj najbolji prijatelj...?!" Glupost, znači ako imam najboljeg prijatelja, onda se podrazumeva da imam i najgoreg prijatelja?! Možeš misliti, "moj najbolji prijatelj"?! Pitam se kako se takav udenu među prijatelje ili to više onda govori o samoj osobi koja je i odvalila tu glupost. Normalno, kod mene je to sasvim pojednostavljeno, tačno znam ko su moji prijatelji, drugovi, poznanici, rodbina, susedi, majka e, tu sam čak i sigurna! Šta tu komplikovati, tako je to i sa ženom. Dovoljno mi je što uvek znam šta, kako, koga i zašto u životu hoću i želim. Ako, ona i ne zna nije problem, važno je da krenemo i da budemo u pokretu, stalno da idemo napred! Kao mudra (čitaj:luda), uvek ću puštati da pobeđuje u ovome ili onome. Kad bude postala pronicljivija onda će znati i šta hoće i kako stvarno da pobeđuje, ali ne mene. Od viška ljubavi i dobrog materijala glava neće da boli, ali od manjka isti, uh... Zbog toga u životu i reagujem kao semafor. Ne mislim, sad na tri boje i urođenu stidljivost, već na ono fino upozorenje, trepće i, trepće i, trepće i konačno stop. A, varate se drage moje, ako mislite da sam ubrzala. Ne, ne naprotiv, usporim i stanem a, onda sačekam kreni i krenem. Tako i u vezi, isto stanemo nas dve i uskladimo brzine ako je to potrebno. Neće valjda stalno, jedna od nas padati na nos zbog one druge. Naravno, da ne, to bi bilo isuviše neozbiljno. To je valjda jedini razlog, što uvek mislim da bi ona trebalo da bude ista kao ja, ali u isto vreme i različitost da zrači iz nas. Mnogo hoću? Ne, samo znam šta hoću u životu i vezi. I, bez mnogo umotavanja tako i kažem, ne volim zavlačenja. Mislim, žene razumemo se oko ovog zavlačenja?! 
 
Sad, kad sve ovako lepo otkucah, onda da dodam i zaokružim, to znači da sam nemoralna ali i nenormalna! Drage moje, to se podrazumeva, čim sam kazala da volim i da živim sa ženom (trenutno hipotetički, jer nisam u vezi). Kako mogu biti moralna kad j.... ženu a, nije ni ona moralna a, još manje normalna, jer mi to sve posle vrati isto merom! U..... e, sad već dve opajdare na vidiku, čuj te kvare mlade!!! Šta znači to sad, i da smo nas dve nemoralne i nenormalne? Priznajem, "nemam pojma", prelistala sam i pročitala sve napisano i po knjigama i po internetu. Čak sam stekla utisak, da ni oni koji su pisali nisu sigurni! Toliko rastegljivo tumačenje da je na momente zabrinjavajuće! Sreća na fakultetu sam imala etiku, ali nikad nisam sigurna kad su u pitanju klizavi tereni, kao što je to moral. Bolje još jednom proveriti?! Ne, ne nije potrebno. Dobro još bolje, jer stvarno "mislim" da sam nemoralna i nenormalna. I, taj valjda pre oral, nego moral u ovoj državi, njega su stvorili "moralni političari" i još "moralniji sveštenici". Da, baš oni, oko kojih se vrte žešće količine novca i sva "duhovnost", uz "dozvoljenu" tranzicionu korumpiranost. 
 
Lično, čast mi je da neko za mene kaže ili misli, da sam nemoralna i nenormalna. Kod mene to isti efekat izaziva. Ignorišem zelenu boraniju, uh nema im gore kazne, samo ignorisati! A, žena koju volim znaće da što sam nemoralnija i nenormalnija, nju više volim i želim. I, to odmah i sad, nema više ovo ili ono, nisam sposobna za bilo kakve manipulacije i kalkulacije. Eto, konačno da rasvetlimo zašto sam "nemoralna i nenormalna". Dakle, priznajem volim je i želim je (opet hipotetički, jer još uvek nisam u vezi), drugim rečima, zbog toga sam "nemoralna i nenormalna". Uh, "jadna", država sa ovakvima kao što sam ja i meni istima ili sličnima. Stvarno "užas", mislim strašno! 

Piše: Tatjana Verle

понедељак, 14. март 2011.

KAO NA POČETKU NAŠE LJUBAVI


Kao dve magle obavijene u teškoj noći,
svu težinu ljubavi svaljujemo na naša tela.
 
 
I, nije mi više ništa važno!
I, nije bitno što suze niz obraz klize!
I, nije strašno što sve poče da boli!
I, nije mi više ništa važno!
 
 
Tela nam krhka skupljena naga,
u plimi osećanja što buru talasa pravi.
 
 
I, shvatih da ništa ti nije važno!
I, shvatih da pogledom pomoć tražiš!
I, shvatih da nešto važno želiš da kažeš! 
 
 
Ostani tu pored mene, 
konačno da naučimo se ćutanju. 
Ostani tu pored mene, 
želim jutro da pretvorim u sledeću noć. 
 
 
Kako mi misli čitaš i topiš, 
kako te želim uz svoje telo. 
Kako želim da ležim i ćutim,
kao na početku naše ljubavi.

Piše: Tatjana Verle
 

недеља, 13. март 2011.

Korčula

Uvek ću se povući ako je.....

Gledala sam noćas Poršu i Elen kod Opre, tri sjajne uspešne i neodoljive žene. Ali, ipak ovog puta, želim da izdvojim njih jedinstvene dve i tako slatke, da sam "smlatila", Toblerone sve u šesnaest, dok sam ih gledala i slušala. Moram nešto grickati, kad ne mogu.... Od zaljubljenih pogleda, do sklada izgovorenih reči, Porša i Elen dve vile. Valjda je svima kristalno jasno, kako ih ugledate, znate o čemu se tu i kako radi. Nisu tu potrebne suvišne reči, to je to. Ne znam šta da kažem a, da to već neko pre mene nije kazao. Možda, da je njihova ljubav toliko snažna da postaje nedodirljiva, čak i za najzagriženije homofobe i licemere. Međutim, krenuću u novi izazov i ponovo ću pobiti glupa pravila i nametnute tabue. Poznato je da kršim pravila, takva sam i zbog toga, nemam baš nekih većih problema. Naprotiv, više me vole i cene, jer u tim kršenjima ostajem džentlmen do kraja a, to je danas retkost, kao da živim u doba dinosaurusa. I, što sam mudrija (čitaj: luđa), sve više shvatam da je mnogo lepše voleti i pružati nežnost. Pametne su Porša i Elen, puca njima prsluk zbog razlike u godinama! Žive, uživaju, vole se i svima stavljaju do znanja svojim ponašanjem, da su u najiskrenijoj prijateljskoj i ljubavnoj vezi. Gledam ih, uživam i grickam drugu Tobleronu a, onda se setim svih gluposti + i - toliko i toliko godina, da bi veza bila uspešna?! Možeš misliti, znači ljubavnu vezu čine godine a, ne dve osobe koje se vole. Godine su bitne, čuj godine dolaze, proždiru nas i uništavaju ili mogu uništiti vezu! Ha, trla baba lan da joj prođe dan...


E, pa kad su toliko godine bitne, hajde malo na tu temu. Dakle, 15. marta, ću lično glavom i dupetom napuniti 13. godina, pardon 49. godina!!! Molim?! Drage moje, niste vi mene videle a, još uvek ni upoznale. U mom slučaju, to je samo broj, kao i svaki drugi broj. A, sad ću vam to i dokazati kroz sledeću priču. Prošlog leta sam išla na Korčulu (ostrva obožavam), kao i uvek ostala sam mesec dana, da uživam sa svojim prijateljima. Kužnem drugi dan ribu, uh... Strava, samo se smeška i koketira, starija od mene (kasnije sam saznala 6 godina), mislim se sad il' nikad. I, normalno (mlada, luda i puna energije), to sam ja. Kad majka rodi nepopravljivog skota, još uvek se sve odnosi na mene, skujem pakleni plan! Vidim, skaču muškarci sa jedne stene, jedno desetak metara visine (moji nisu skakali, oni su bili ispod suncobrana), krenem i ja, to na mene liči! Skakala sam, prevrtala se u vazduhu (21-nu godinu vežbam jogu), ronila, sve stilove demonstrirala, polomila se i izlomila a, ona samo guta, uh..... Na kraju, da začinim krenem i sa akrobacijama u vazduhu, tu kad nisam najebala jedno veče. Hvala bogu, na fantastičnom genetskom materijalu i što sam sportski aktivna, inače moglo je svašta tu da bude. Laganice prolazim, kao da mi je tu negde oko 36-37 godina, i ko to ne zna ne može da veruje kad me vidi (kus peto pile doveka), kao što nikad ne mogu da pogode u kom sam horoskopskom znaku rođena. Elem, konačno ona definitivno pada samo da je pridržim. Ali, u isto vreme i jedna devojka, koja je poprilično mlađa od mene (a, bila je sa nama u istom društvu od prvog dana), isto hoće da padne, mislim u naručje a, meni debilu sve treba crtati! Na sve to oduševim i muški deo populacije kao i njihove žene sa sve decom. Jer, po mom običaju, svirala sam i gitaru i pevala, pa smo roštiljali, išli na noćna kupanja, kad se tome doda i ronilačka oprema, onda ste drage moje u gadnom sosu, verujte! Grupne vežbe joge svako jutro i veče... Shvatim, da sam u velikom sranju a, to nisam ni htela ni želela! Kao da me vremeplov, vratio u srednju školu i da sam na ekskurziji. E, baš tako, ali je bila opuštena i prava prijateljska atmosfera, to priznajem i svima je prijala. Dobro, mislim sad ne baš svima...


Vidim odneo vrag šalu, i da tu može biti seksa, ali onog u kojem ću garant najebati! Smislim ponovo plan, fino kulturno i da stavim do znanja obema, mislim znate već šta... Tako dođem na suludu ideju, koju naravno i realizujem, sutradan. Uh, jedva sam čekala da svane! Nikom ništa nije bilo sumnjivo a, i zašto bi? Nisam bila ni nervozna ni nesigurna a, već su svi uklavirili da sam psiho-fizički u izvrsnoj formi, tako da to sve krenu kao podmazano. Popenjem se na stenu, bila sam sama (više puta duboko udahnem), ali osmotrim da se skoro svi mazuckaju kremicama i pričaju na obali a, njih troje pliva ali nedaleko od obale. Ponovo duboko udahnem i pravac skok kao strela u morsku vodu. Naravno, skot (odnosi se na mene), nastavim da ronim a, mogu dugo da ostanem pod vodom tako, prilično dugo čak neprijatno dugo. I, tog jutra sam preterala, ne, ne, sve je bilo u redu, što se tiče mene. Ali, je na obali nastupila panika a, ovih troje nesretnika je odmah krenulo da pliva prema mestu skoka. Joj, kad sam konačno izronila a, njih troje iza mene stigli skoro do stene. Na obali, haos kad su me ugledali skidali su sve sa nebesa i to po spisku, sem nje. Ona je onako mlada, trčala kroz vodu dok je mogla a, zatim doplivala do mene i poljubila me.


Ćutala sam, bila sam manja od makovog zrna, ali ona zbog koje sam sve to i uradila nije htela da priča, bila je besna i odjebala me samo tako, kao suvu šljivu. E, ali mlađa je ostala i bila tu pored mene i posle smo zajedno skakale. Uvek me držala za ruku, jer se plašila i uvek smo skakale na noge, nisam želela da rizikujem zbog nje. Toliko o godinama i odmah da vam otkrijem mlađa je od mene 16 godina. Nas tri smo i dalje u kontaktu, i znam da će se slatko smejati kad ovo budu čitale. Što je najveći fazon njih dve su u vezi, dakle još jednom, toliko o godinama!!! Idemo dalje... Uostalom, to ste drage moje mogle i da pretpostavite, jer već znate da sam pomalo šeprtljasto-trapava i da mi treba malo više vremena.


A, sad još jedna predrasuda (mada, mislim da ima više veze povređen ponos i to da niko ne voli da bude ostavljen), dakle raskid.... Ko koga, zbog koga, zašto, kako, šta to bi, zbog čega, šta ti misliš??? Uvek i uvek ću biti džentlmen, pokrivam je, dajem joj jaknu, duks, džemper mada, je i meni hladno, ali... Ustupam mesto trudnicama, deci, starijim osobama, pažljiva sam, učtiva, nežna i šta još nepopravljiva iskrena šarmantna budala. Tako mi i treba!!! Kad malo bolje razmislim i jesam dinosaurus izumrla vrsta, zar ne? Šta sad, zaljubile su se, odlazi, napušta. Bile su u tim drugim vezama manje-više srećne, sve je to život. Ali, nijedna se nije vratila... Nije ni njima, ni meni bilo lako. Samo znam da nisam molila, klečala, mrzela, ali sam ostajala da vrištim, urlam i njištim. Plačem a, ne znam da plačem kao sav normalan svet, kad plačem, plačem da narednih 100 godina nemam suza više. Uvek sam se povlačila, jer sam znala da su zaljubljene. Povlačila sam se i uvek ću se povući, ako je moja bivša devojka izabrala bolju u svakom smislu devojku ili ženu od mene. Uvek......... Toliko o ponosu i ljubavi i sad recite da nisam izumrla vrsta. 
 
Piše: Tatjana Verle

Kao njih dve Rak i Riba

Kao dva lista od breze pala,
jedna kraj druge u zagrljaju čvrstom.
 
Reka hladna spaja nas u igri,
kaskade jedna za drugom čekaju na nas.
 
Kao od šale nogama me stiskaš snažno,
niz kaskade grliš za glavu čvrsto.
 
Kao svaki Rak što kleštima steže,
i mene u varku svoju hvatati smeš.
 
Zagrljene plovimo dalje i kao da pitaš,
jer vodopad je ispred nas.
 
Lagano samo se opusti sad,
Riba te nosi niz vodeni ljubavni slap.
 
Jedna kraj druge jer samo tako i može,
niz vodopad dug vrištimo adrenalina obe pune.
 
U penušavoj hladnoj vodi gde se sve komeša,
naša stopala ključala grotla na peščanom dnu prave.
 
Držeći se za ruke posmatramo obalu sve bliže i bliže, 
poglede krijemo vešto očiju bisernih suza. 
 
Uvlačiš se u ljušturu i kriješ lagano, 
kao i svaki preosetljivi Rak. 
 
Pokušavamo da doplivamo zajedno i da te, 
nežno kao svaka Riba ostavim u sigurnoj špilji. 
 
Ali u poslednjem trenu nežno kao svaki Rak, 
hvataš me za rep i glavu kao Ribu staru. 
 
Okrećem se i mislim da baš to i želim, 
dok nevino crveniš odvlačeći nas u zeleni algin vrt. 
 
Kao lista od breze otpala dva kad se nađu Rak i Riba, 
u penušavoj vodi i zaplove niz vodopad dug.
 
Piše: Tatjana Verle
 
 

Tvoja čarolija i moja magija

Gledaš nemo i zbunjujuće jer čarolija je prošla,
piši i šalji sad tek shvatam sve. 
 
Magiju reči pretvoriću u zabranjenu ljubav,
znam da u milosti nisam i da nikad neću biti. 
 
Oprosti mi bar ti jer znam da ne smem,
ruka piše ono što pusto srce želi. 
 
Stvarnost je surovo slepa i nemilosrdno gluva, 
zbog tebe a tek onda zbog budale mene. 
 
Tvoju nežnu čaroliju i moju nevinu magiju, 
nikad ne smem u ljubav pretvoriti. 
 
Al' dozvoli da u meni čarolija i magija žive, 
i pobede ponos gordost i ljutnju tvoju.
 
Piše: Tatjana Verle